Održan online tehnička radionica partnera Crocodile 3 projekta – digitalizacija planova upravljanja prekograničnim prometom

15.04 2021.
Održan online tehnička radionica partnera Crocodile 3 projekta – digitalizacija planova upravljanja prekograničnim prometom
Na online tehničkoj radonici partnera projekta Crocodile 3 razmatran je trenutačni status i potreba za digitalizacijom upravljanja prekograničnog prometa te narednim koracima na tom polju.

Diferencijacija granica je vrlo važna, jer se granice mogu javljati unutar zemlje (regije) i preko granica, a razlikuju se u organizacijskoj ili tehničkoj prirodi. Oboje imaju svoje specifične izazove jer uključuju različite dionike na operativnoj i političkoj razini.
Podaci su osnova za moderno upravljanje prometom te operateri autocesta već imaju na raspolaganju mnoge relevantne strategije upravljanja. 
 
undefined

Projekt CROCODILE je osigurao temelj za zbližavanje napora na tehničkoj, organizacijskoj i distribucijskoj razini. Pet srednjoeuropskih operatera autocesta postavilo je zajedničku aplikaciju za digitalizaciju i koordinaciju planova upravljanja prometom (Traffic Management Plans - TMP) i time se napravio veliki napredak u koordinaciji upravljanja prometom. Slijedeći koraci uključivat će strategiju širenja na druge operatore s ciljem predstavljanja prednosti aplikacije. Na razini krajnjeg korisnika, to će pomoći u izgradnji i povećanju povjerenja korisnika, potičući na taj način ponašanje u skladu s predviđenim strategijama operatera.